Hva skjer?

Arrangementer i VNM Øst i 2017

VNM Øst har ingen flere arrangementer våren 2017.

Datoer for sommer og høst 2017:

Sommerutflukt - lørdag 17. juni

Temamøte - torsdag 21. september

Fety - fredag 17. november

 

VNM Vest: Temakveld 24. april kl. 18:30

Temakveld mandag 24. april 2017 kl. 18.30 – 21.00

Sted: Kantinen til Stavanger kommune i Olav Kyrres gate 23.

Foredrag: “Muligheter og barrierer for utvikling av økoturisme på Madagaskar” ved Øystein Jensen.

Økoturisme har vært trukket fram som en turismeform med positiv innvirkning på miljøet, velegnet for et land som Madagaskar. Hva menes egentlig med økoturisme og hvordan kan økoturisme ha slike positive virkninger samtidig som dette også kan skape en bærekraftig næring som kommer den lokale befolkningen mest mulig til gode?  Dette dilemmaet synes å være svært aktuelt på Madagaskar i en tid hvor både miljøet er sterkt truet, og landet sårt trenger næringsutvikling som kan skape entreprenørskap og arbeidsplasser for befolkningen. Øystein Jensen vil i dette foredraget belyse disse problemstillingene ut fra tidligere reiselivsforskning, og ved hjelp av illustrasjoner fra Madagaskar og andre sammenlignbare land.

 Øystein er professor i reiselivsmarkedsføring ved Norsk Hotellhøgskole (NHS) på Universitetet i Stavanger. Han har forsket på og undervist i flere områder innenfor norsk og internasjonalt reiseliv i 30 år.  Fra 2005 til 2010 ledet han et samarbeidsprosjektet mellom NHS og Universitetet i Fianarantsoa for utvikling av et økoturismestudie  i regi av Fredskorpset.

 

I tillegg vil tre studenter fra VID fortelle fra studietur til Madagaskar vinteren 2017

Kveldene våre starter ved at dørene åpnes med kaffe og noe å bite i kl. 18.30

Vennlig hilsen styret for VNM vest v/leder Bård Bakke

 

Mail Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. Mobil 9260056

Underkategorier

Ekstra informasjon