VNM Øst inviterer til årsmøte og temakveld torsdag 1. februar

Tema: Hvordan forvaltes ressurser fra gruve- og petroleumsindustrien på Madagaskar?

Foredragsholdere:  Fra organisasjonen Extractive Industries Transparency Initiative (EITI) Bady Balde,  Regional Director Francophone Africa og Indra Thévoz country officer

Sted: Lovisenberggata 4, Oslo

Årsmøtet starter kl. 18.30. Se agenda nedenfor.
Pause med enkel servering kl. 19.00
Temakveld ca. kl. 19.20

Temaet denne kvelden er forvalting av ressurser fra gruve- og petroleumsindustri. Vi får besøk fra organisasjonen Extractive Industries Transparency Initiative (EITI). Målet med EITI er å bidra til økt åpenhet rundt betalingsstrømmene i gruve- og petroleumsindustrien. Regiondirektør for frankofone Afrika, Bady Balde, og landrådgiver Indra Thévoz vil gi en presentasjon av situasjonen på Madagaskar.  

EITI ønsker å bidra til at inntekter fra naturressursene skal bidra til økonomisk utvikling og bedre levekår. Gjennom økt åpenhet om betalingsstrømmer vil myndighetene i et land stilles til ansvar for hvordan inntektene brukes. Madagaskar er et av 46 land som implementerer EITI, og dermed forplikter seg til å offentliggjøre hvor mye de mottar i skatter og avgifter.  Selskapene i disse industriene må også offentliggjøre hvor mye de betaler i skatter og avgifter. Tallene sammenstilles i en årlig EITI-rapport. Les mer om EITI på deres nettsider https://eiti.org/ Foredraget holdes på engelsk.

Agenda for årsmøtet:

Sak 1 
Godkjenning av innkalling og saksliste 
Valg av møteleder 
Valg av referent 
Valg av underskrivere 

 

Sak 2 
Årsberetning 

 

Sak 3 
Regnskap og revisjonsrapport 

 

Sak 4 
Valg 

 

Sak 5 
Innkomne saker: (meldes inn til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. innen 28.01.2018)  

 

VNM Øst inviterer til sommertreff på Sognsvann lørdag 17. juni

VNM Øst inviterer til sommertreff på Sognsvann i Oslo, lørdag 17. juni  fra kl. 14.00.  

Ta med det dere ønsker å spise, vi stiller med grill og sommerleker. Se etter det gassiske flagget, eller ring Monika på 93220431 for å finne fram.  

Håper vi ses!  

Hilsen styret i VNM Øst

Litt praktisk informasjon:

Man kommer til Sognsvann ved å ta T-banelinje nr. 5, Sognsvannsbanen, fra sentrum og til endeholdeplassen Sognsvann. Det er også parkeringsplass på området for de som ønsker å kjøre bil. https://goo.gl/maps/bStLjnL833r

Underkategorier